XRAY - Model racing cars

It is currently Sat Jul 21, 2018 11:43:26

All times are UTC + 2 hours




Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
 Post subject: XB8E'17 build question
PostPosted: Wed Jan 17, 2018 04:51:34 
Offline

Joined: Wed Jan 17, 2018 04:27:26
Posts: 3
Hi,

I just have a question regarding the build of the front and rear transmission.

When I installed the diff inside the bulkhead I found there is a bit of play where there bearings fit into the bulkhead. (across the splits)
Its not a huge amount of play but enough that I can wiggle it slightly with my fingers.

Will this reduce once the suspension arms are fitted and its mounted to the chassis or should the bearings fit tight into the bulkhead?


Attachments:
XB8E.JPG
XB8E.JPG [ 45.46 KiB | Viewed 495 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: XB8E'17 build question
PostPosted: Wed Jan 17, 2018 09:07:52 
Offline
team driver
User avatar

Joined: Tue Apr 25, 2006 16:50:44
Posts: 200
Location: Czech Republic
Hello

When you mount everything on chassis play will be gone.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: XB8E'17 build question
PostPosted: Wed Jan 17, 2018 09:32:24 
Offline

Joined: Wed Jan 17, 2018 04:27:26
Posts: 3
Thanks for the confirmation


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: XB8E'17 build question
PostPosted: Tue Jan 23, 2018 02:08:45 
Offline

Joined: Wed Jan 17, 2018 04:27:26
Posts: 3
Hi,

Just have another question regarding the build of the steering.

As you will see in the attached picture it is indicated that there is a groove for the o'ring to sit in.
On the part supplied there is no groove (indicated in the red circle).
Should the part supplied have a groove? Is the groove not required and the oring just sits against the part?


Attachments:
20180123_084808_LI.jpg
20180123_084808_LI.jpg [ 218.36 KiB | Viewed 463 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: XB8E'17 build question
PostPosted: Mon Feb 05, 2018 09:21:08 
Offline
team driver
User avatar

Joined: Tue Apr 25, 2006 16:50:44
Posts: 200
Location: Czech Republic
O-ring needs to be put in before you put nut on.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC + 2 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group