XRAY - Model racing cars

It is currently Thu Nov 14, 2019 17:11:30

All times are UTC + 2 hours




Post new topic Reply to topic  [ 15 posts ] 
Author Message
 Post subject: Minor things with 2014 NT1 Build
PostPosted: Tue May 27, 2014 14:42:37 
Offline

Joined: Mon May 20, 2013 08:19:47
Posts: 9
This is the 4th NT1 I have built.

1. Page 26, you mention to make the Servo Saver spring 2.8mm - is this right? Seems like alot.

2. Page 24 has an error. Shows you have to install 19T pulley twice

3. Have the ball ends changed? All the ball ends are very tight when installed compared to previous kits! I use the suggested method to install them (with washer/screw), but all linkages are not very free.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Minor things with 2014 NT1 Build
PostPosted: Tue May 27, 2014 14:54:51 
Offline

Joined: Fri May 09, 2014 10:30:54
Posts: 36
tighten the servo saver also seems excessive,I have pressed less.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Minor things with 2014 NT1 Build
PostPosted: Tue May 27, 2014 21:16:37 
Offline

Joined: Fri Jan 03, 2014 08:40:09
Posts: 51
Did you have any problems with the clutch? At least 2 of the new cars had a very hard spring , we had to loose it half a turn from zero , nut and tread aline


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Minor things with 2014 NT1 Build
PostPosted: Wed May 28, 2014 06:45:32 
Offline

Joined: Mon Aug 27, 2012 13:35:33
Posts: 11
misho1999 wrote:
This is the 4th NT1 I have built.

2. Page 24 has an error. Shows you have to install 19T pulley twice



Xray Knows that,it was an misprint.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Minor things with 2014 NT1 Build
PostPosted: Wed May 28, 2014 06:50:35 
Offline

Joined: Mon Aug 27, 2012 13:35:33
Posts: 11
Mijo-dk wrote:
Did you have any problems with the clutch? At least 2 of the new cars had a very hard spring , we had to loose it half a turn from zero , nut and tread aline


Have you measured the lenght of the Spring?
My Spring from the 2014 kit has about 9,7mm.
All the other Springs i have, including the Spring from 2013 Kit have about 8.7mm.

I Think i have a wrong spring in my Bag.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Minor things with 2014 NT1 Build
PostPosted: Sat May 31, 2014 21:03:31 
Offline

Joined: Fri Jan 03, 2014 08:40:09
Posts: 51
Clutch

Does anyone used the clutch with the spring from the kit? All but one in denmark have found other spring to make it work. Any ideas what the problem seams to be. Just got a v2 medium spring , still wrong. When I pre-load the spring 0,7mm all coils are pressed together


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Minor things with 2014 NT1 Build
PostPosted: Sun Jun 08, 2014 02:35:25 
Offline

Joined: Mon May 20, 2013 08:19:47
Posts: 9
Any hints or tips building the 2014 shocks? I get 100% rebound always, and if I bleed as per the manual, I end up getting air in the shock. Never had this problem with the 2013 shocks.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Minor things with 2014 NT1 Build
PostPosted: Sun Jun 08, 2014 06:11:49 
Offline

Joined: Fri Jan 03, 2014 08:40:09
Posts: 51
Shocks
When shocks are filled up and air free I move piston almost all the way up , then place the bladder and bleed oil out so that it sits flat on yhe housing , then I place the plastic top and last screw the top on the shock. Minimum rebound , can be zero if you do it right


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Minor things with 2014 NT1 Build
PostPosted: Wed Jun 11, 2014 08:39:55 
Offline

Joined: Mon Aug 27, 2012 13:35:33
Posts: 11
Mijo-dk wrote:
Clutch

Does anyone used the clutch with the spring from the kit? All but one in denmark have found other spring to make it work. Any ideas what the problem seams to be. Just got a v2 medium spring , still wrong. When I pre-load the spring 0,7mm all coils are pressed together


Hello,

i had this Problem too.
I Think the Reason are old Pictures in the Manual with the wrong mass.
I have shortend the Cone so i come on 9.7mm for the Flywheel Nut.
After that i shimmed the Clutch Gap to 0.6mm an the Endplay to 0.1mm.
Preeload for the Clutch Spring on 0.5mm.
After that ,setup Clutch on Track,

Greetings
MKAH


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Minor things with 2014 NT1 Build
PostPosted: Fri Jun 13, 2014 06:40:17 
Offline

Joined: Fri Jan 03, 2014 08:40:09
Posts: 51
Hi

If I use the cone for the flywheel from the engine , I come around 10 mm , but that has no influence on the spring , just how many shims to use for the end play and gap.

Still with 9,2 as in the manual it doesnt work


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Minor things with 2014 NT1 Build
PostPosted: Mon Jun 16, 2014 07:50:13 
Offline

Joined: Mon Aug 27, 2012 13:35:33
Posts: 11
Hello,
the Flywheel Nut on 9,7mm.
For the first Step the Preload Colar flush witch the end of the Flywheel Nut(Preeload = 0)
Setting Preeload on 0,5mm an then fine tuning on Track,but i think Preeload higher than 0,9mm is not possible.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Minor things with 2014 NT1 Build
PostPosted: Wed Jun 18, 2014 07:25:12 
Offline

Joined: Sat Nov 24, 2012 09:29:43
Posts: 18
Location: Brisbane, Australia
Hi

Had to add a shim to the side belt tensioner as when tighten the screw for the bearings they stopped spinning. Nothing major, but thought it might be helpful to others.

Andrew


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Minor things with 2014 NT1 Build
PostPosted: Wed Jun 18, 2014 13:12:36 
Offline

Joined: Fri May 09, 2014 10:30:54
Posts: 36
you mounted upside down, flip the shaft bearings.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Minor things with 2014 NT1 Build
PostPosted: Sat Jun 21, 2014 05:30:12 
Offline

Joined: Sat Nov 24, 2012 09:29:43
Posts: 18
Location: Brisbane, Australia
Azul. wrote:
you mounted upside down, flip the shaft bearings.


Hi

I pulled it apart and checked it against the manual and it is right. Unless the manual is wrong!

Thanks
Andrew


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Minor things with 2014 NT1 Build
PostPosted: Mon Jul 07, 2014 14:09:14 
Offline
team driver
User avatar

Joined: Fri Sep 10, 2004 19:27:57
Posts: 977
Location: Sweden
misho1999 wrote:
Any hints or tips building the 2014 shocks? I get 100% rebound always, and if I bleed as per the manual, I end up getting air in the shock. Never had this problem with the 2013 shocks.


Drop the bladder into the shock body and tap it from the top with a screw driver, to release excessive oil. This is the best way to set the shock with little or no rebound with getting air sucked inside (which can happen when bleeding from the top hole).


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 15 posts ] 

All times are UTC + 2 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group